ATI PRO BARDAGE ISOLATIE

ATI PRO BARDAGE ISOLATIE

De ATI PRO BARDAGE is een meerlaagse isolatie folie. De bovenste laag, het zwarte HoogWaterDampscherm, wordt daaronder afgewisseld door een meerlaagse opbouw van watten en folie (films) met een hoog warmtewerend vermogen. Het is een dampdichte isolatie folie, die in zijn volle dikte slechts 80mm dik is.

Deze dunne isolatie folie is vooral geschikt voor het isoleren van buitenmuren met direct hierop aangebracht een afzonderlijke externe afwerking. Het is een hydrofoob en rotbestendig product en het trekt geen ongedierte aan. Bij plaatsing van ATI PRO BARDAGE komen er geen schadelijke stoffen vrij. U isoleert uw huis met een volledig hypoallergeen product dat afhankelijk van het seizoen warmte in huis dan wel buiten huis houdt.

De uitzonderlijk goede thermische prestaties van meer dan 3,7m² K/W zorgen ervoor dat ATI PRO BARDAGE zeer goed aansluit bij de hedendaagse duurzaamheidseisen. Het komt in aanmerking voor SEEH-energiesubsidie

Een passend flexibel product dat toe te passen is op dak, gevel en vloer in nieuwbouw- of oudbouwconstructies. De opgeslagen lucht in de lagen zorgt voor een luchtkusseneffect wat resulteert in geweldige prestaties op het gebied van thermoreflectie en daarmee de optimale isolatie prestaties onderstreept.

Kernwaarden:
Dampdicht
Rd 3,54 (m2 K/W)
Vallend binnen SEEH energiesubsidie
Binnen en buiten te verwerken
HWD-scherm (spinvlies)

Productbrochure

Product is per rol verkrijgbaar via de bouwmaterialengroothandel: 1,5 x 10 mtr (15)

Bijpassend product: ATIFIX TAPE 100MMX25M (DOOS = 6 ROL). Verbruik 1 rol tape per circa 40m² isolatie. OLFA TAPIJTMES met dit mes snijdt u eenvoudig de banen van de ATI PRO BARDAGE.

ALS HET OM ISOLATIE GAAT en u heeft nog vragen. Wij staan u graag te woord 0345 745 487.

Toepassingsmogelijkheden

Dak 
Bij gebruik op een hellend dak plaats u het zwarte (HWD) spinvlies aan de buitenzijde. Plaats de isolatie in de volle breedte over het dak en niet (met gegalvaniseerde of roestvrijstalen nietjes van tenminste 20mm) de isolatie direct op de sporen. Zorg dat de isolatie een lichte spanning behoudt. Een luchtspouw onder en boven de isolatie van minimaal 20mm zorgt voor een versterkende isolatiewaarde. Bij een overlap van naden deze beperken tot 50mm en ter ondersteuning van het isolerend effect, de naden afplakken met ATIFIX tape. Plaats tenslotte de buitenste tengels en daarop de panlatten.

Gebruikt u ATI PRO BARDAGE aan de binnenzijde van het dak dan plaatst u de zwarte (damp open) zijde van de isolatie naar de boven richting het dak. Denk hierbij aan een luchtspouw aan beide zijden van de isolatie van minimaal 20mm. Wanneer u de banen isolatie aanbrengt, is een overlap van minimaal 50mm noodzakelijk. De naden aan foliezijde vastplakken met onze 50mx100mm glimmend plastic PE-tape

Gevel of Wand
Verwerking binnen of buitenzijde buitenmuur.

Bij gebruik van ATI PRO BARDAGE tegen een buitenmuur zorgt u voor een zwak geventileerde ventilatie laag van minimaal 20mm aan de buitenzijde en een gesloten  luchtspouw van eveneens 20mm aan de binnenzijde. Aan de muur (metselwerk of beton) bevestigt u om de 60cm een houtendraagconstructie. Tegen deze constructie rolt u de ATI PRO BARDAGE af. Zorg dat er een lichte spanning op de isolatie zit. Vervolgens niet u de isolatie met de zwarte HWD-zijde naar de buitenzijde vast op de raggels. Wij adviseren u om gegalvaniseerde of roestvrijstalen nietjes van tenminste 2cm of gekopte nagels te gebruiken. Breng de ATI PRO BARDAGE aan met een overlap van minimaal 50mm hierbij verbindt u de naden aan foliezijde met onze 50mx100mm glimmend plastic PE-tape of onze ATIFIX indien het verwerking van de naden op de zwarte zijde betreft. Tenslotte plaatst u uw zelfgekozen afwerking volgens de instructies van de leverancier.

Vloer
ATI PRO BARDAGE is ook goed geschikt om uw vloer te isoleren. Met RVS (roestvrijstaal) nieten bevestigt u de isolatie met de folie (zilver)zijde naar boven direct tegen de gording. Het hoogwaterdoorlatend (HWD) zwarte scherm zit aan de onderzijde. Een overlap van minimaal 50mm is noodzakelijk. De naden plakt u af met onze eenvoudig aan te brengen ATIFIX tape.

Installatiebrochure

Montage tekeningen

INSTALLATIE AAN DE BINNENZIJDE VAN HET DAK

INSTALLATIE AAN DE buitenzijde VAN HET DAK

INSTALLATIE OP EEN BUITENMUUR

Eigenschappen

Verpakking Rol
Dikte 80mm
Lengte 10m
Breedte 150mm
R (m2 K/W) 3,54