Hoe dikker de isolatie,
hoe beter. Klopt dat wel?

ati dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, wandisolatie voor effectief en dun isoleren

Vaak wordt gedacht dat hoe dikker het isolatiemateriaal is, hoe beter dit isoleert. Maar niets is minder waar. Door middel van reflectie kunt u met dunne materialen toch een heel goed isolerend effect bereiken. Hier leggen wij u uit hoe dit werkt.

Het principe
Het principe van isoleren door reflectie is dat zowel de kou als de warmte teruggekaatst worden naar waar ze vandaan komen. Zo houdt u de kou buiten en de warmte binnen. Door middel van deze reflecterende eigenschap dringt de kou (of de warmte) veel minder snel door dan bij traditionele isolatiematerialen. Daardoor heeft u slechts een geringe dikte aan isolatiemateriaal nodig om toch een groot(s) effect te bereiken.

Voorbeeld
Een mooi voorbeeld van isolatie door reflectie is een reddingsdeken. Dat is een hele dunne folie waar slachtoffers (van bijvoorbeeld ongevallen) in worden gewikkeld om ze te beschermen tegen o.a. onderkoeling. Deze isoleerdeken reflecteert de lichaamswarmte heel effectief zodat de temperatuur van het slachtoffer niet verder daalt.

Voordeel
Het grote voordeel is dat dunne, reflecterende isolatiefolie bijna overal kan worden toegepast, ook op plaatsen waar er weinig ruimte beschikbaar is. Daarmee is er voor iedere situatie een effectieve isolatieoplossing mogelijk.

ATI isolatiefolie
Met ATI isolatiefolies isoleert u snel en makkelijk. In ons assortiment vindt u dunne isolatiefolies die zeer effectief isoleren. ATI Pro bijvoorbeeld is slechts 4 cm dik maar laat evenveel (of even weinig) energie door als een dik pakket glas- of steenwol van 24 cm! Dankzij het reflecterend vermogen van deze isolatiefolie behaalt u dus met weinig dikte een zeer hoge isolatiewaarde. Naast ATI Pro bestaat ons assortiment uit verschillende andere isolatiefolies van allerlei diktes en voor verschillende toepassingen. Onze medewerkers geven u graag advies over welke isolatiefolie het meest geschikt is voor uw situatie.