Dakisolatie gaat eenvoudig en snel met ATI isolatiefolie

In de winter gaat een groot deel van de warmte via het dak verloren. Zonde van de stookkosten die op dit moment toch al zo hoog zijn. Door het dak aan de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren voorkomt u een hoop warmteverlies. Bij gebruik van ATI isolatiefolie blijft de woning ’s zomers aangenaam koel. Dit komt door de reflecterende werking van deze isolatiefolie. Zo slaat u dus twee vliegen in één klap en behaalt u het meest optimale rendement. ATI isolatiefolie is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

BZW Holland heeft veel ervaring op het gebied van dakisolatie en geeft u graag advies over de toepassing van de juiste producten in uw situatie. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

Buitenzijde dak

Voor het isoleren aan de buitenzijde is zowel een dampdichte als dampopen isolatiefolie toe te passen, afhankelijk van de situatie.

ATI Pro is een veel gemaakte keuze voor dakisolatie. Het is een dampopen folie en kan daardoor direct op het dakbeschot worden geplaatst. Door de geringe dikte van deze isolatiefolie (40 mm) gaat het dak slechts minimaal omhoog. Het grote voordeel is dat hiermee geen ingrijpende extra kosten komen kijken omdat de goot, het lood in de schoorsteen, een eventuele dakkapel enz. behouden kunnen worden. De ATI Pro is daarom ook uitstekend geschikt voor uw renovatieproject en het (na)isoleren van bijvoorbeeld monumentale panden.

Samenstelling en isolatiewaarde ATI Pro

De hoge isolatiewaarde van ATI Pro is te danken aan de meerdere lagen in de folie: 3 lagen vlaswol, 3 lagen watten en 5 lagen reflecterende microgeperforeerde films, die om en om zijn aangebracht.

Doordat er lucht is opgeslagen in de lagen zorgt dit product voor geweldige prestaties op het gebied van thermoreflectie. Doordat de folielagen voorzien zijn van een microperforatie techniek (de damp-open eigenschap van de folie) is er geen condensatie mogelijk. Tevens is de bovenlaag van de folie voorzien van een HWD (Hoog Water Damp = waterdicht) spinvlies.

Kortom, een geweldig isolerend product dat u veel tijd en ruimte bespaart en uitstekende thermische prestaties geeft. Alle productinformatie en -eigenschappen vindt u op onze pagina over ATI Pro.

Verwerking en plaatsing ATI Pro

ATI Pro isolatiefolie wordt meestal horizontaal op het dak toegepast. Bij de naden is een overlap van 10 cm vereist. Deze naden worden afgetaped met bijpassen ATIFIX TAPE die u kunt meebestellen. Nadat de folie is vastgeniet kunnen de tengels geplaatst worden. Op een sporenkap zijn tengels van 22 mm voldoende. Bij rechtstreekse toepassing op het dakbeschot adviseren wij tengels van minimaal 30 mm dikte. Vervolgens plaatst u de panlatten en kan het dak verder afgewerkt worden.

Voor de verwerking en plaatsing zijn geen speciale gereedschappen vereist. Enkel een tapijtsnijder om de banen om maat te snijden is voldoende. Door de gestikte naden heeft u ook geen last van steeds wegwaaiende banen.

ATI Pro Bardage is een dampdichte folie die in zijn volle dikte 80 mm is en uitzonderlijk goede thermische prestaties geeft (meer dan 3,54m2 K/W) . Door deze hoge isolatiewaarde komt deze isolatiefolie in aanmerking voor ISDE-energiesubsidie (bij toepassing op onderzijde vloer en binnenzijde dak, in de loop van 2022 mogelijk voor meerdere toepassingen). Kortom, een product dat zeer goed aansluit bij de duurzaamheidseisen vandaag de dag.

Samenstelling en isolatiewaarde ATI Pro Bardage

ATI Pro Bardage bestaat uit meerdere lagen van watten en reflecterende films met een hoog warmtewerend vermogen en zwart waterdicht spinvlies als bovenste laag. Met deze meerlaagse multireflecterende isolatiefolie behaalt u een hoge isolatiewaarde zonder hele dikke pakketten isolatie toe te passen. Alle productinformatie en -eigenschappen vindt u op onze pagina over ATI Pro Bardage.

Verwerking en plaatsing ATI Pro Bardage

Voor het toepassing van ATI Pro Bardage aan de buitenzijde van een hellend dak plaatst u de isolatiefolie onder lichte spanning met het HWD spinvlies aan de buitenzijde. Wanneer u zorgt voor een luchtspouw van minimaal 20 mm onder de isolatiefolie zorgt dit voor een extra hoge isolatiewaarde. Beperk de overlap tot 100 mm en plak de naden af met ATIFIX TAPE, die u kunt meebestellen. Nadat de folie is vastgeniet plaatst u tenslotte de buitenste tengels en de panlatten en kunt u het dak verder afwerken.

Speciale gereedschappen zijn niet nodig. Een tapijtsnijder om de banen op maat te snijden is genoeg.

Binnenzijde dak

Als vervanging van het dak niet nodig is kunt u natuurlijk ook de binnenzijde van het dak isoleren. Of Onze isolatiefolies zijn toepasbaar bij hellende daken. Doordat de folie een reflecterende werking heeft blijft de woning in de zomer koeler. ATI isolatiefolies zijn uitstekend geschikt om bestaande daken luchtdicht na te isoleren.

Om het dak aan de binnenzijde te isoleren kiest u voor ATI Pro Bardage, ATI 150 plus of ATI Multi 19. ATI MULTI19 valt wat de dikte en thermische waarde betreft tussen ATI 150+ en ATI Pro Bardage.

Verwerking en plaatsing dakisolatie aan de binnenzijde

Voor een goed resultaat is een luchtspouw van minimaal 20 mm benodigd, aan beide zijden van de isolatie. Laat de banen elkaar minimaal 100 mm overlappen. De naden plakt u vast met het speciaal daarvoor bestemde ATI Tape.

ATI isolatiefolie ook voor rieten daken

Dampdichte folies zijn uitstekend geschikt voor toepassing op rieten daken. Doordat het makkelijk werkt wordt dit momenteel vaak gebruikt bij renovatieprojecten. Nadat het hele rietpakket eraf is tot op de sporen kan de isolatiefolie (ATI 150+ of ATI Multi19) worden aangebracht. Daarop komt de tengel en vervolgens plaatst u het schroefdak met het riet. ATI Pro Bardage is geschikt om aan de binnenzijde toe te passen. Voor deze toepassing kunt u ISDE-subsidie aanvragen.

Neem contact op voor advies op maat

Het is begrijpelijk als u nog meer wilt weten over dakisolatie of de keuze voor de beste isolatiefolie. Wij van BZW Holland helpen u hier graag bij en geven advies op maat. Regelmatig komen we hiervoor zelfs langs op locatie. Neem daarom gerust eens contact met ons op.

BEL MIJ TERUG

logo van bzw holland, de partner voor isolerend nederland

Contact

Koningin Wilhelminaweg 93
5301 GG Zaltbommel
tel: +31 (0)345 - 74 54 87
info@bzwholland.nl

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08.30 tot 17.30 uur
Zat: Gesloten
Zon: Gesloten