Muurisolatie met ATI isolatiefolie voor extra wooncomfort

Een comfortabel huis, warm in de winter en koel in de zomer, dat is het doel. En minder hoeven stoken, dat is in deze tijden ook een belangrijk punt. Door muren en gevels te isoleren met dunne maar zeer effectieve isolatiefolie wordt dit doel op een eenvoudige en snelle wijze behaald.

ATI isolatiefolie voor gevelisolatie en muurisolatie

Of het nu om nieuwbouw gaat of renovatie, voor ieder isolatievraagstuk hebben wij een geschikte isolatiefolie. Afhankelijk van de toepassing, buiten of binnen moet er een dampdichte dan wel dampopen isolatiefolie worden gebruikt. Bij toepassing aan de buitenzijde gebruikt u een dampopen isolatiefolie. Aan de binnenzijde is een dampdichte folie noodzakelijk zodat er geen woonvocht in de constructie kan komen. Het grote voordeel van ATI isolatiefolie is dat er met een geringe muurdikte al een hoge isolatiewaarde wordt bereikt.

Gevelisolatie bij nieuwbouw

Bij een nieuw te bouwen woning of uitbouw van een bestaande woning plaatst u onze meerlaagse reflecterende folie gewoon in de spouw. Ook uitstekend toe te passen bij houtskeletbouw.

Gevelisolatie aan de buitenzijde van een bestaande woning

Bij oudere bestaande woningen kan isolatiefolie worden toegepast op een (half)steens muur in combinatie met het monteren van een nieuwe gevelbekleding (bijvoorbeeld potdeksel). Welke varianten kunt u toepassen aan de buitenzijde?

ATI Pro

ATI PRO is een dampopen multi-reflecterende isolatiefolie van 40 mm en bestaat uit meerdere lagen. Een uitstekend product voor renovatieprojecten en het (na)isoleren van bijvoorbeeld monumentale panden.

ATI Pro Bardage

ATI PRO BARDAGE is een dampdichte isolatiefolie van 80 mm. Door de reflecterende eigenschappen en daardoor een hoge isolatiewaarde komt dit product in (in de loop van 2022) in aanmerking voor de ISDE-energiesubsidie.

Gevelisolatie aan de binnenzijde (of wandisolatie)

Het is lang niet altijd mogelijk of wenselijk om de gevel aan de buitenzijde te isoleren. De oplossing is dan het isoleren van de gevel aan de binnenzijde. Dat kan altijd. Door ATI isolatiefolie toe te passen in een voorzetwand beperkt u het ruimteverlies maar bereikt u wel een hoge isolatiewaarde. Welke varianten zijn geschikt voor toepassing aan de binnenzijde?

ATI Pro Bardage

Multireflecterende isolatiefolie van 80 mm. Door de hoge isolatiewaarde komt dit product in (in de loop van 2022) aanmerking voor ISDE-energiesubsidie.

ATI Multi 19

Een isolatiefolie van 30 mm met maar liefst 19 laagjes. Kan eventueel rechtstreeks op de muur worden toegepast maar dan moet er aan de binnenzijde wel een luchtspouw worden toegepast. Door gebruik te maken van 2 luchtspouwen behaalt deze folie uiteraard de hoogste isolerende waarde.

ATI 150+

Slechts 10 mm dik maar door de zuivere aluminium laag aan beide zijden reflecteert deze isolatiefolie zowel warmte als kou. Er is dus geen warmteoverdracht van binnen naar buiten en de kou blijft ook buiten. Op deze manier behaalt deze ene centimeter een zeer hoog rendement. Uitstekend toe te passen in bijvoorbeeld een garage of schuur.

Producten combineren bij muurisolatie

Voor de hoogste isolatiewaarde is het mogelijk om meerdere isolatieproducten met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld met Gramitherm®, een natuurlijk isolatiemateriaal op basis van grasvezels (puur natuur dus). Door het combineren van verschillende soorten isolatie ontstaat de meest optimale situatie en wordt een zeer hoog rendement behaald. Neem contact met ons op wat het combineren van isolatiematerialen in uw situatie betekent voor de berekening van de Rc-waarde.

Andere voordelen zijn dan ook een optimale geluidsisolatie en “natuurlijke” airco doordat Gramitherm® ten opzichte van minerale wollen veel meer warmte kan bufferen voordat het naar binnen komt.

Nog even de eigenschappen van ATI isolatiefolies op een rij

ATI isolatiefolie is er in diktes van 10 tot 80 mm en u behaalt hiermee een zeer goed rendement. De perfecte oplossing voor plaatsen waar maar een beperkte ruimte is. Maar er zijn nog meer redenen om voor deze isolatiefolie te kiezen:

Hoog thermisch vermogen

Doordat de folies uit meerdere lagen met specifieke eigenschappen bestaan wordt met een minimale dikte al een hoge isolatiewaarde bereikt.

Minimale dikte, heel licht materiaal

Het is behalve ruimtebesparend ook zeer licht materiaal wat daardoor makkelijk verwerkt.

Voor veel toepassingen geschikt

Behalve voor muurisolatie of gevelisolatie zijn de verschillende varianten isolatiefolie ook toe te passen voor dakisolatie en vloerisolatie.

Snel en makkelijk te verwerken

Het is flexibel en verwerkt daardoor makkelijk, ook op lastige plaatsen. Eenvoudig op maat te snijden met een tapijtsnijder, er zijn geen speciale gereedschappen nodig. Bijpassende ATI Tape (meerdere soorten afhankelijk van de folie/toepassing) om de naden af te plakken is apart verkrijgbaar.

Waterafstotend

Een hydrofoob product en daardoor rotbestendig.

Volledig antiallergisch

ATI isolatiefolie is een hypoallergeen product en bevat geen microstofdeeltjes of giftige vezels. Bij de plaatsing komen er dus ook geen schadelijke stoffen vrij.

Trekt geen ongedierte aan

Door de samenstelling is het geen aantrekkelijke plaats voor ongedierte.

Kortom, een geweldig isolerend product wat prettig, eenvoudig en snel werkt. Op onze website vindt u een overzicht van alle varianten, specificaties en toepassingsmogelijkheden. Heeft u er vragen over? Neem dan contact met ons op.

Heeft u interesse of wilt u advies?

ATI isolatiefolie is hét antwoord op de toegenomen vraag naar dunne maar effectieve isolatiematerialen. BZW Holland geeft dankzij het uitgebreide dealernetwerk iedere aannemer of klusser toegang tot deze isolatiefolies. Voor elk isolatievraagstuk is er een oplossing. Naast de verkoop biedt BZW Holland ook advies op maat. Neem gerust contact met ons op als u advies wilt of vragen heeft. Wij helpen u graag!

BEL MIJ TERUG

logo van bzw holland, de partner voor isolerend nederland

Contact

Koningin Wilhelminaweg 93
5301 GG Zaltbommel
tel: +31 (0)345 - 74 54 87
info@bzwholland.nl

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08.30 tot 17.30 uur
Zat: Gesloten
Zon: Gesloten