Eenvoudig energie besparen met vloerisolatie

Er zijn nog heel veel woningen in Nederland die geen of geen goede vloerisolatie hebben. Door de vloer of de kruipruimte te isoleren kunt u eenvoudig tot 30% energie besparen. Hiermee bespaart u direct op uw energierekening. En levert dit u meteen een hoger wooncomfort op. Met ATI isolatiefolie is dat eenvoudig en snel te realiseren.

Hoe?

BZW Holland adviseert u graag over alle mogelijkheden en toepassingen. Neem gerust eens contact met ons op. Of lees verder voor meer informatie. Heeft u daarna toch nog vragen? Bel ons of kom langs, onze specialisten staan u graag te woord.

Vloerisolatie of de kruipruimte isoleren?

Bij het leggen van een nieuwe vloer kan daaronder de isolatiefolie worden toegepast. Zit een nieuwe vloer helemaal niet in de planning dan is het heel eenvoudig om de kruipruimte te isoleren. ATI isolatiefolies zijn hier bij uitstek voor geschikt omdat ze flexibel zijn en daardoor makkelijk onder de vloer te transporteren zijn.

Verschillende varianten isolatiefolie

Voor het isoleren van de vloer of kruipruimte zijn er verschillende varianten ATI isolatiefolie aan te bevelen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal waterafstotend (hydrofoob), volledig antiallergisch en rotbestendig zijn. Ook trekken ze geen ongedierte aan. Afhankelijk van de toepassing en de gewenste isolatiewaarde kunt u voor vloerisolatie kiezen uit 3 opties:

ATI 150+

ATI 150+ is een isolatiefolie van 10 mm maar zorgt door de samenstelling toch voor een zeer hoog rendement. De zuivere aluminium laag aan twee zijden reflecteert zowel aan de boven- als onderzijde. Zo blijft de kou buiten en de warmte binnen.

Samenstelling lagen

ATI 150+ heeft de volgende opbouw: de buitenzijdes zijn van zuiver aluminium, dan een laag brandwerende luchtbelfilm en middenin een laag brandveilige polyethyleenschuim (brandklasse B).

Verwerking en plaatsing (alleen onderzijde van de vloer ofwel kruipruimte)

Verwerking van ATI 150+ isolatiefolie is snel en eenvoudig:

 • Bevestig een lat tegen de vlakke onderkant van de vloer en creëer zo een luchtspouw.
 • De isolatiefolie vastnieten.
 • Vastzetten met een lat van 20 mm.
 • Plak de naden van de folie dicht met de speciale ATI ALU TAPE.
 • De vloer kan nu afgewerkt worden.

ATI Pro Bardage

ATI Pro Bardage is in zijn volle dikte slechts 80 mm maar behaalt dankzij de uitzonderlijke thermische prestaties een zeer hoge isolatiewaarde. Daardoor kunt u voor deze isolatiefolie ISDE-subsidie aanvragen.

Samenstelling lagen

ATI Pro Bardage is een multi-reflecterende isolatiefolie en bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag is zwart waterafstotend spinvlies. Daaronder bevinden zich meerdere lagen van watten en folie (films) met een hoog warmtewerend vermogen. Doordat in deze lagen lucht wordt opgeslagen ontstaat een soort luchtkusseneffect met een geweldig thermo-reflecterende prestatie als resultaat.

Verwerking en plaatsing ATI Pro Bardage (kruipruimte)

 • Zorg voor een luchtdichte isolatie door tussen de balken een plaatje tempex of hardschuim te plaatsen (dat voorkomt eventuele vochtdoorslag via de muur).
 • Bevestig met RVS nieten de isolatie (foliezijde (zilver) naar boven en zwarte zijde onder) direct tegen de gording.
 • Zorg hierbij dat de banen elkaar minimaal 50 mm overlappen.
 • Plak de naden af met ATIFIX Tape.

ATI MULTI19

ATI MULTI19 heeft een dikte van 30 mm en valt hiermee (ook qua thermische waarde) tussen ATI 150+ en ATI Pro Bardage. Door gebruik te maken van 2 luchtspouwen behaalt deze isolatiefolie de hoogste isolerende waarde. Daarom adviseren wij altijd om 2 luchtspouwen toe te passen. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de reflecterende eigenschappen van allebei de kanten van de isolatiefolie.

Samenstelling lagen

ATI MULTI19 bestaat uit maar liefst 19 lagen. De 2 buitenzijdes bestaan uit warmte-reflecterende films, daartussen zitten 2 lagen watten, 4 lagen foamrubber, 4 lagen niet-geweven stof en nog eens 7 warmte reflecterende films.

Verwerking en plaatsing ATI Multi 19 (kruipruimte)

 • Bij een vlakke onderzijde plaatst u eerst een lat (22 mm is voldoende) om een luchtspouw te creëren.
 • De folie plaatsen en vastnieten (zorg voor 50 mm overlapping).
 • Dan de naden afplakken met ATI ALU Tape.

Advies nodig over vloerisolatie of kruipruimte isoleren?

BZW Holland geeft advies op maat. U kunt met al uw vragen over isolatiefolie bij ons terecht. Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Tip: Kijk ook eens op onze website over de andere toepassingen van ATI isolatiefolie.

BEL MIJ TERUG

logo van bzw holland, de partner voor isolerend nederland

Contact

Koningin Wilhelminaweg 93
5301 GG Zaltbommel
tel: +31 (0)345 - 74 54 87
info@bzwholland.nl

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08.30 tot 17.30 uur
Zat: Gesloten
Zon: Gesloten