Subsidie energiebesparing
ISDE, doe er uw voordeel mee

2023 is hét jaar om te investeren in isolatiemaatregelen. De overheid investeert fors in het verduurzamen van woningen. Hiervoor bestaat de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Eigenaren van een koopwoning kunnen gebruik maken van deze subsidie als ze een energiebesparende maatregelen nemen. Dat kan bijvoorbeeld een isolatiemaatregel zijn, een warmtepomp of zonneboiler.

Isolatiemaatregelen
De ISDE voorziet in een subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringvloer- en vloerisolatie. Hieronder ziet u een overzicht van de subsidiebedragen per maatregel (bron: rvo.nl).

Onderstaande bedragen van toepassing voor maatregelen uitgevoerd vanaf 1-1-2023.

Subsidie bedrag per m2 Minimaal vereiste m2 Maximaal m2 Minimale Rd-waarde
Gevelisolatie € 19 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 4 10 170 1,1
Dakisolatie € 15 20 200 3,5
Zolder/vlieringvloer € 4 20 130 3,5
Vloerisolatie € 5,50 20 130 3,5
Bodemisolatie € 3 20 130 3,5

Zo ziet u dat u bij bijvoorbeeld dakisolatie € 15,- subsidie per m2 kunt ontvangen. Bij een gemiddelde dakoppervlakte van 60 m2 betekent dit al gauw een bedrag van € 900,-.

ATI Pro Bardage
Onze ATI Pro Bardage isolatiefolie komt in aanmerking voor deze energiesubsidie. ATI Pro Bardage heeft uitzonderlijk goede thermische prestaties (meer dan 3,54m² K/W) en sluit hiermee zeer goed aan bij de duurzaamheidseisen van dit moment. Het product heeft de perfecte dikte/isolatiewaarde verhouding en is makkelijk en snel te installeren.

Meer informatie over subsidie
Op de website van RVO leest u precies hoe dit in zijn werk gaat. Ook ziet u onder welke voorwaarden u in aanmerking komt voor subsidie, vindt u er een handige rekentool om uw subsidie te berekenen en het stappenplan om uw subsidieaanvraag goed voorbereid in te dienen. Daarnaast ziet u bij stand van zaken budget meteen hoeveel budget er nog beschikbaar is.
Natuurlijk adviseren wij u graag over toepassing van de juiste isolatie. Onze vakkundige medewerkers beantwoorden al uw vragen en geven u advies op maat. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.