De groene
innovatie
in isolatie

Gramitherm is duurzaam voor criculaire bouw op basis van grasvezel

Gramitherm® isolatiepanelen
Isoleren in de circulaire bouw

Gramitherm® isolatiepanelen zijn 100% natuurlijk en hebben een hoog isolerend vermogen. Deze unieke en in Zwitserland gepatenteerde innovatie is de meest duurzame manier van isoleren van dit moment. De CO2 voetafdruk van Gramitherm® is negatief (dat is positief voor het milieu) en daarom dé oplossing voor isoleren in de circulaire bouw.

Gramitherm® heeft zich zeer goed bewezen bij toepassing in particuliere nieuwbouw, renovatiewoningen en in openbare gebouwen. De belangrijkste toepassingslocaties zijn: onder het dak, in de gevel of in vloeren en in tussenwanden.

BEL MIJ TERUG

icon-warmte-isolatie

WARMTE-ISOLATIE

Het warmtegeleidingsvermogen ligt afhankelijk van de productdichtheid op 0,040 W/mK. Gramitherm® isolatieplaten voldoen aan de Europese Technische Toelating (ETA-06/0274).

icon-zonnehitte

ZOMERSE HITTE

Gramitherm® heeft een gecertificeerde warmtecapaciteit van 1,7KJ/kgK. Deze waarde is beduidend hoger en daardoor beter dan die van vergelijkbare conventionele isolatiematerialen.

icon-schimmels

GEEN SCHIMMELS

Gramitherm® is volledig bestand tegen schimmelgroei (norm EU ISO 846). Gramitherm® draagt bij aan een veilige omgevingslucht en een gezond klimaat in de woonomgeving.

icon-geluids-isolatie

GELUIDSISOLATIE

De geluidsabsorptie bij een dichtheid van 40kg/m³ en een dikte van 60mm bedraagt 0,99%. De geluidsreductie bedraagt 36 dB bij een dichtheid van 60kg/m³ en een dikte van 40mm.

icon-zuiverheid

ZUIVERHEID

Tijdens het fabricage- proces worden de vezels gescheiden van fijnstof en pollen. Het toepassen van Gramitherm® geeft hierdoor geen hinder voor mensen met een allergie.

logo-dibt
ZW Holland draagt het Conformité Européenne keurmerk

Certificering

Gramitherm draagt het Conformité Européenne keurmerk en heeft van het Duitse instituut voor bouwtechniek een ETA certificaat gekregen.

Ontstaan Gramitherm

Jaarlijks komen er vele duizende tonnen grasmaaisels vrij uit het maaien van bermen en natuurgebieden. Alleen de provincies Noord-Holland en Flevoland zijn jaarlijks al goed zeker 50.000 ton bermgras. Omdat de verwerking van bermgras tot compost niet leidt tot een gunstig CO2 footprint is er door middel van een haalbaarheidsstudie gekeken naar de mogelijkheid deze maaisels te gebruiken voor duurzame toepassingen. De huidige beschikbare isolatiepanelen zijn als resultaat van de studie naar voren gekomen en past erg goed in de bouwopgave naar circulair en biobased bouwen. Inmiddels wordt door Gramitherm op commerciële schaal geproduceerd en zijn er kwalitatief schitterende isolatiepanelen verkrijgbaar op de Nederlandse markt via BZW Holland. Ook het verkrijgen van speciale akoestische panelen behoort tot de mogelijkheid.

Kijk voor meer informatie op de website van Grassbloxxx en GrasGoed.

VAP_0243-1536x1028

Houtskeletbouw

Gramitherm® kan toegepast worden in de frames van houtskeletbouw stijl- en regelwerk. Aan de binnenzijde kan dit afgewerkt worden met een constructieve plaat met daartegen bijvoorbeeld gipsplaten. Buitenzijde afwerken met een waterkerende damp-open houtvezelplaat die de woning tegen vocht beschermt en zorgt voor extra thermische en akoestische isolatie. Daarna afwerken met rachels zodat er een ventilatiespouw ontstaat. De gevelbekleding aan de buitenzijde kan met een bakstenen muur of hout worden uitgevoerd.

Installatie
onder het dak

Gramitherm® is goed te spijkeren en laat zich makkelijk tussen dakbalken klemmen. Vaak wordt het in twee of drie lagen geplaatst: tussen, op en onder de balken.

Tussenwanden

Dankzij de geluids-isolerende en vochtregulerende eigenschappen is Gramitherm® ook bijzonder geschikt voor ruimtescheiding in woningen en kantoren. Gramitherm® kan in de interieurbouw zowel met leem- of gipsplaten als met houtbekleding worden afgewerkt. Vanwege de bijzondere vochtregulering zijn de isolatiepanelen ook uitstekend te combineren met leem en kleistuc. Ons advies is om een vochtremmende laag te gebruiken om de regulerende werking van Gramitherm® optimaal te benutten.

logo van bzw holland, de partner voor isolerend nederland

Contact

Koningin Wilhelminaweg 93
5301 GG Zaltbommel
tel: +31 (0)345 - 74 54 87
info@bzwholland.nl

Openingstijden

Ma t/m vrij: 08.30 tot 17.30 uur
Zat: Gesloten
Zon: Gesloten